Service en informatie - Juni 2020

 

We hebben al de nodige mooie dagen achter de rug, en we hopen dat er nog vele volgen, want deze nieuwsbrief staat in het teken van de aankomende zomer en hoe u dan zo optimaal mogelijk van uw duurzame klimaatsysteem kunt profiteren.

 

In mei mochten we in een van de koopwoningen een viertal instructiefilmpjes opnemen die we graag met u willen delen:

 

 

Een mooie zomer gewenst en u hoort weer van ons in de najaars-nieuwsbrief! Tussendoor kunt u ons natuurlijk altijd bereiken op telefoon 088-4275558 en via e-mail service@nextnrg.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Tesse Schram en John Werner

Kan ik mijn ramen en balkondeuren open zetten als het weer warmer wordt?

Als u de ramen of de balkondeur te lang open zet, dan warmt de woning op. Omdat uw woning zo goed geïsoleerd is, blijft de warmte ook lang in de woning hangen. De warmtepomp kan weliswaar koelen, maar het is geen airconditioning. De warmtepomp kan de woning 3 graden onder de buitentemperatuur koelen (per dag ca. 1 graad), het is dus geen airco.

 

Dit advies geldt natuurlijk ook in koudere tijden: als u de ramen of balkondeur open zet, dan daalt de temperatuur in de woning en duurt het dus lang voordat de woning weer aangenaam is.

 

De warmtepomp zal zelf gaan koelen als de buitentemperatuur 24 uur lang op 19.5 graden of hoger is. De warmte uit uw woning stopt hij terug in de aarde zodat deze opwarmt voor de winterperiode.

 

Overigens, voor een goed binnenklimaat in uw woning hoeft u de ramen en deuren niet open te zetten omdat u woning 24 uur per dag goed geventileerd wordt.

Ventilatie in de zomer

Uw ventilator is standaard voorzien van een zomer bypass. De bypass zorgt ervoor dat de aangezogen, vaak koelere, buitenlucht direct de woning binnenkomt en niet door de warmtewisselaar wordt geleid. Deze automatische regeling zal voornamelijk ’s nachts, in de zomer, geactiveerd worden. De buitenlucht is dan meestal koeler dan de warme binnen lucht.

 

Opmerking: de zomer-bypassregeling is geen koeling, maar zorgt er wel voor dat de woning in de zomernacht langer koel blijft.

 

Denkt u ook regelmatig aan het reinigen/vervangen van de filters? Zie ook dit filmpje.

 

We raden per jaar 2 filterwisselingen aan en 2 keer een reiniging van de filters met de stofzuiger.

Hoe werkt de afstandsbediening van de ventilatie?

Hoewel de ventilator reageert op de in de woning aanwezige sensoren, is het belangrijk om in het dagelijks gebruik de ventilator af en toe hoger te zetten. U bent in het bezit van een van deze sensoren:

 

  • Heeft u de sensor met de A en de zandloper, klik hier voor de handleiding. 
  • Heeft u de sensor met het pannetje en de zandloper, klik hier voor de handleiding.

 

De ventilatie van de koopwoningen is niet inbegrepen in het contract met Next NRG. Als u vragen heeft of een monteur wilt plannen, dan verzoeken wij dit aan te geven in het HomeDNA portal, en dan sturen die uw verzoek door aan de installateur van de ventilatie. Huurders kunnen voor de ventilatie contact met ons opnemen.

Hoe kan ik zien hoeveel elektra de zonnepanelen opwekken?

Op de rekening van uw energiemaatschappij ziet u wat u heeft terug geleverd. Om te zien wat de zonnepanelen opwekken, druk op de grijze knop van de E-totaal omvormer:

 

  • 2 x drukken op grijze knop: u ziet de opwek van de afgelopen 24 uur
  • 3 x drukken op grijze knop: u ziet de opwek sinds de plaatsing van de zonnepanelen

 

Om uw eigen verbruik te controleren: noteer 1 x per jaar in dezelfde maand wat totaal is opgewekt (3x drukken knop) en trek daar de teruglevering van de energierekening vanaf en u heeft u eigen elektraverbruik.

 

1 x drukken op de grijze knop geeft overigens eventuele storingscodes weer; deze mag u aan ons doorgeven.

KUNNEN WIJ U HELPEN?

GA NAAR SERVICE & CONTACT