SERVICE EN INFORMATIE - OKTOBER 2020

Beste bewoner van State,

 

De afgelopen dagen is de herfst in het land. Werk aan de winkel voor de warmtepomp om uw woning te verwarmen. In deze nieuwbrief geven we een aantal adviezen voor verwarmen en ventileren in het najaar en de winter. Zo weet u precies wat u wel en niet kunt verwachten van uw klimaatsysteem en hoe u zelf dingen kunt oplossen.

Wij wensen u een gezellig najaar en winter toe!

 

Met vriendelijke groet,

 

Next NRG helpdesk
Tesse Schram

 

Click here for the English version

Warmtepomp in het najaar/de winter, waar moet ik rekening mee houden?

Een warmtepomp verwarmt de woning via een lage temperatuur. Opwarming gebeurt heel geleidelijk en comfortabel. De vloer wordt tussen 21 en 26 graden, dus zal altijd ‘koel’ aanvoelen, dat is heel normaal. Binnen uw contract garanderen we een binnentemperatuur tussen de 19 en 21 graden Celsius. Als u de thermostaat één graad aanpast, duurt het gemiddeld 24 uur voordat die ene graad erbij is. Daarom raden wij aan om één keer de temperatuur in te stellen en deze daarna niet meer te verhogen of te verlagen. En om in koudere periode de kou ook buiten te houden door ramen niet (te lang) open te laten.

Een gezond binnenklimaat met ventilatie

In september zijn we ofwel langs geweest om de filters van uw ventilatiesysteem te vervangen, ofwel heeft u de filters in de brievenbus gehad. In dat laatste geval verzoeken wij u om de filters in de ventilator te plaatsen en te resetten. Ons advies is om in maart de filter om te draaien, wilt u dat in uw agenda zetten? Zo zorgen we samen het hele jaar door voor een gezond binnenklimaat. In koudere perioden zorgt de ventilatie niet alleen altijd voor frisse lucht in de woning, de lucht van buiten wordt ook alvast wat opgewarmd, zie hier hoe dit in zijn werk gaat.

Vragen over uw systeem

Voor vragen over de ventilatie in de woning kunt u terecht bij de installateur. Zie hiervoor de sticker op de ventilator. Mochten wij eventuele vragen binnenkrijgen die u over ventilatie heeft en ook uw vragen over de service aan de ventilatie, dan spelen we die wel door aan de betreffende installateur. Het is vervolgens aan deze installateur om snel en goed te reageren, wij kunnen daar geen verantwoordelijkheid voor nemen. Voor vragen over de temperatuur in de woning, het warme water of de opwek van elektra via de PV-panelen kunt u bij ons (Next NRG) terecht.

Alle informatie over uw systeem bij elkaar

Om het u makkelijk te maken hebben we een speciale pagina www.nextnrg.nl/state gemaakt waar alle informatie over de verschillende klimaatsystemen bij elkaar staat. Denk hierbij aan handleidingen en instructievideo’s. Ook vind u daar het archief met de voorgaande nieuwsbrieven. Handig toch? Op deze pagina vind u veelgestelde vragen over het klimaatsysteem. Staat de door u gezochte informatie niet bij? Mail of bel ons dan gerust (088 - 4275558 tijdens kantooruren, buiten kantooruren verbinden wij u door met onze servicepartner).

KUNNEN WIJ U HELPEN?

GA NAAR SERVICE & CONTACT